НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: В управляващата коалиция има отстъпление от евроценностите

В студиото на „Панорама“ лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ заяви, че с включването в управляващата коалиция на Обединените патриоти, оценени от него като „националисти“, ГЕРБ са отстъпили от ценностите, заложени в самата абревиатура на партията - Граждани за европейско развитие на България. Карадайъ допълни, че управляващото мнозинство не е съставено на база ценности и идеи, а в него липсва управленска програма и посока.

bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 28.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че в рамките на либералното семейство в Европа, в което членуват няколко министър-председатели на европейски страни, са извършвани срещи, на които са изразени опасения от управляващата коалиция в България.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: Това са ценностите на Европа, не на либералите. Всеки един, който споделя евроатлантическите ценности и българския етнически модел, който приема философията на толерантността, може да бъде наш политически партньор. Всеки, който прегазва евроатлантически ценности, не може да ни е партньор - лявото и дясното не ни интересува.

По въпроса с разследването около КТБ, Карадайъ отказва да коментира отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев, като отбеляза, че Пеевски нито е членувал в банката, нито е участвал в надзорните органи на държавата.

Мустафа Карадайъ се обяви за добри междусъседски отношения както с Турция, така и с останалите ни съседи, включително със „съседите по море“, сред които е и Русия.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: На Балканите има доста силен емоционален заряд на база исторически наслоения. Международните отношения се градят на базата не на емоции, а се градят на взаимни интереси и общи цели.

В студиото на „Панорама“ г-н Карадайъ и Димитър Главчев, председател на НС от ГЕРБ, на няколко пъти влязоха в ожесточен дебат за етническото напрежение в България и първоизточника му, както и за ценностите на управляващото мнозинство.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамбургската полиция: Нападателят е 26-годишен роден в ОАЕ
Хамбургската полиция: Нападателят е 26-годишен роден в ОАЕ
Корнелия Нинова: Пътят, който извървяхме за една година беше труден, но правилен
Корнелия Нинова: Пътят, който извървяхме за една година беше труден, но правилен