НОВИНИ

МВР призовава за съдействие по случая с банкомата в Сапарева баня

Продължава издирването на тримата мъже, които са заподозрени за обири на банкомати. Те са обявени за общодържавно издирване. Един от групата беше задържан. Още един арест имаше в Перник вчера.

Александър Марков
от Александър Марков
09:08, 10.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Тримата обявени за общонационално издирване все още не са задържани. Продължават действията по тяхното издирване. Те са заподозрени за това, че в сряда срещу четвъртък взривяват банкомат с огромна сума. При последвалото бягство по АМ "Струма" успяват да пробият полицейската блокада край пернишкото село Боснек, където напускат автомобила си и се скриват в местната гора.

Автомобилът вчера беше щателно огледан от органите на реда. Вътре е открита бутилка със сгъстен въздух, с която се предполага, че е взривен банкомата, както и касата на банкомата с парично съдържание вътре.

Действията на полицията, които вчера не доведоха до резултат се водят от Областна дирекция на МВР в Кюстендил. Образувано е досъдебно производство от районната прокуратура в Дупница. Очкава се да се изясни дали трите издирвани лица и четвъртото задържани са съпричастни към взривяването на някои от всички 17 банкомата, обрани в страната от началото на годината.

Разпространени са снимки на тримата издирвани лица. МВР моли всички, които имат информация за тях, да се обадят на телефон 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възвишение излиза по кината от днес на 65 екрана - рекорд за български филм
"Възвишение" излиза по кината от днес на 65 екрана - рекорд за български филм
Строителни бригади влязоха в наводнените къщи в Бургаско
Строителни бригади влязоха в наводнените къщи в Бургаско