Наградиха мъжете, спасили три момичета от удавяне при водопада "Сучурум"

Със златни значки с лика на Апостола бяха наградени четиримата мъже, които на 10 март спасиха живота на три момичета при водопада "Сучурум" край Карлово. Майката на спасеното от удавяне момиче заяви, че детето й живее втори живот благодарение на спасителите. Тя отрече децата да са отишли край водопада, за да си правят селфи.

от Станислава Христозова
20:35, 18.03.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

При награждаването беше подчертано, че спасителите са проявили изключителна доблест, бърза и адекватна реакция.

Старши комисар Атанас Илков - началник на ОД на МВР Пловдив: Лично благодаря на младите хора за проявената смелост и изпълнен граждански дълг, едновременно с това съм изключително горд, че в МВР Пловдив в частност РУ Карлово има служители, които притежават висок професионализъм.

11-годишното момиче е било извадено от водата от състезателя по борба Тони Танчев и ефрейтор Никола Върбанов. Двамата върнали момиченцето към живот със сърдечен масаж и изкуствено дишане.

Тони Танчев: Най-силно се запечата в съзнанието ми моментът, в който момичето се събуди.
Никола Върбанов: Ти като го видиш няма как да не успееш да се мобилизираш и да тръгнеш да му помагаш.

Майката на пострадалата петокласничка благодари на спасителите и призова да се вземат мерки за обезопасяване на екопътеката, по която се тръгнали нейната дъщеря и двете й приятелки.

Мая Панайотова: И трите семейства на трите дечица сме с изострено чувство за справедливост, децата не са си правили селфита, просто са се разхождали.... качили са се по нависоко и когато са били на скалите е придошла някаква голяма струя вода.

След като помогнали полицаите се отправили по екстремна пътека, за да са спасят другите две момиченца, които бедствали върху скалите. Децата били открити невредими.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започна процесът срещу мигрант, обвинен за смъртта на германец в Кемниц
Започна процесът срещу мигрант, обвинен за смъртта на германец в Кемниц
Мария Габриел: Младите имат силата да променят Европа
Мария Габриел: Младите имат силата да променят Европа