НОВИНИ

Намалели са катастрофите в Кресненското дефиле, но са се увеличили ранените

Пътят в Креснеснкото дефиле е изключително натоварен и поради релефни особености с много завои и двупосочно движение води до възникване на чести пътнотранспортни произшествия. Това каза началник група "Пътна полиция" Петър Овнарски. Той добави, че катастрофите са намалели в сравнение с миналата година.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 20.09.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

От началото на годината в дефилето са станали 23 тежки катастрофи с един убит и 12 ранени. Като в сравнение с миналата година броят на произшествията е намалял с 5, а на убитите с двама. За съжаление ранените са увеличени с трима.

Освен кривите участъци и интензивното движение, създават предпоставки за възникване на катастрофи неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Непрекъснато се осъществява интензивен контрол и обхождане на маршрута от "Пътна полиция".

В края на 2019 г. трябва да започне строителството на АМ "Струма" в участъка на Кресненско дефиле. Това е един от най-опасните пътища в страната, където често стават пътни инциденти. Това ще бъде и най-сложният участък от строителството на магистралата. Отсечката трябва да бъде завършена до 2023 година.

От АПИ казаха, че пред служителите ще бъде предизвикателство изграждането на трасето, понеже е и земетръсна зона. До края на тази година се очаква да бъде открита предсрочно и отсечката Кресна до Сандански, а през 2020 тази от Благоевград до Крупник.

Вижте още по темата във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роженският манастир е отворен за посетители след нападението
Роженският манастир е отворен за посетители след нападението
Лидерът на Хизбула: Ще останем в Сирия
Лидерът на Хизбула: Ще останем в Сирия