Кметът на Раднево: Фенове на Берое предизвикаха напрежението

Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за четиримата мъже от Раднево, които раниха трима младежи при саморазправа на пътя. Около 22 ч. обстановката се успокои, но засиленото полицейско присъствие в района остава. В пряко включване в "Денят започва" кметът на Раднево Теньо Тенев призова хората, които протестират, да го направят мирно. По думите му, провокациите снощи са били предизвикани от футболни фенове на "Берое". В 9:30 ч. започва оглед дали търговските обекти в ромската махала, притежание на проблемната фамилия, са законни.

от БНТ
05:43, 05.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:15 мин.
У нас

Задържаните роми са обвинени в опит за убийство. Случаят провокира обществено напрежение и масови протести срещу агресията в града. Оказа се, че това не е първият случай на насилие, а нападенията са свързани с конкретна фамилия от ромския квартал "Кантона".

Напрежението ескалира снощи. Четирима протестиращи и един полицай пострадаха след като група недоволни граждани се опита да пробие полицейския кордон и да влезе в ромската махала на града. Стигна се до сблъсъци с жандармерията.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Президентът удостоява военнослужещи с висши звания
Президентът удостоява военнослужещи с висши звания
Подписваме споразумение с Турция за връщане на незаконните мигранти
Подписваме споразумение с Турция за връщане на незаконните мигранти