НОВИНИ

Нашествие от снежни човеци в община Оряхово

Нашествие на снежни човеци в община Оряхово. По инициатива на местната власт стотици деца, родители и учители излязоха на площадите в града и петте съседни села и едновременно направиха общо 65 фигури от сняг с много фантазия и майсторство.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
09:05, 15.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Зимата не е само сезонът на бедствията, но и на радостта от игрите в снега. Това си припомниха и малки, и големи, които задружно се пребориха със студа и снега. Местната община осигури чували с въгленчета за очите и моркови за носовете на снежните човеци, а всеки от участниците в импровизирания фестивал донесе разнообразни аксесоари, за да бъде неговата снежна скулптура най-оригиналната.

Ивайла, 6 г.: - Не правя за пръв път снежен човек и е много интересно. Ние сложихме на снежния човек морковче, шапка, шал, копчета и очички. И го кръстихме Снежка.

Любомира, 6 г.: Правят се три топки - едната най-голяма, друга по-малка, и трета още по-малка и се слага морков за нос.

Ивайла Борисова, 4 клас: - Избрахме нашият снежен човек да е с калпак и сурвачка, защото сега е сезонът за сурвакане.

Край традиционните Снежко и Снежка се подредиха и герои от новото време - данъчен инспектор, еколог, финансист, легнал полицай и легнал снежен човек. За организаторите празникът на снежния човек е още един начин децата да се научат да общуват с природата.

Христина Иванова, секретар на община Оряхово: - Децата не могат да правят снежни човеци, не си играят в снега, не знаят какво е бой със снежни топки. Зимата и ледът е един добър учител - един чужд човек ти подава ръка да не паднеш и това ни прави хора.

Най-оригинален се оказа проектът на гимназистите от Оряхово, които бързо и лесно направиха снежни модели с телата си в преспите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанасова: За 10 години във властта ГЕРБ е направила най-много компромиси
Атанасова: За 10 години във властта ГЕРБ е направила най-много компромиси
Напрежение между Сърбия и Косово
Напрежение между Сърбия и Косово