НОВИНИ

Националната следствена служба с нов фронт-офис за обслужване на граждани

Около 70 000 удостоверения издава годишно Националната следствена служба за това дали даден човек има неприключено досъдебно производство срещу него. Това обяви шефът на следствието Евгени Диков при откриването на фронт-офис за обслужване на граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 01.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Помещението се намира на бул. „Д-р Г.М.Димитров" № 42. Там вече работят 3 гишета за граждани. Целта е по-бързо и удобно подаване на заявления и получаване на вече готовите служебни бележки. Необходимостта от подобни удостоверения имат - от президентите и вицепрезидентите до кандидатите за охранителни фирми, обясни шефът на следствието.

Евгени Диков, директор на НСлС и зам.-гл. прокурор по разследването: "Досега процедурата беше доста тромава. Гражданинът, който искаше такова удостоверение, стоеше отвън на бариерата, подаваше документите, след което му се определяше някакъв срок, една седмица, десет дни да дойде да го получи. В момента, вече в този т.нар. фронт-офис, изнесен офис, всички граждани ще могат да получават в момента на подаването на документите удостоверение, че срещу тях няма образувано досъдебно производство."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет села в община Асеновград са на воден режим целогодишно
Пет села в община Асеновград са на воден режим целогодишно
Доналд Тръмп предложи Нийл Горсъч за върховен съдия на САЩ
Доналд Тръмп предложи Нийл Горсъч за върховен съдия на САЩ