НОВИНИ

Най-трайните великденски яйца

Ако искате да подарите великденски яйца на близки и приятели, които завинаги да им напомнят за вас, предлагаме ви да ги изработите сами. Вложеното старание и любов завинаги ще топлят нечие сърце. Вижте как може да си направите великденски яйца, като използвате техниката сухо плъстене на вълна. А професионалният ни учител днес е Нина Конова.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
11:28, 30.04.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Дизайнер по професия Нина Конова се запалила по ръкоделието преди няколко години. Казва, че видео уроците във интернет са лесен начин за начинаещите да се научат, но усвояването на разнообразни техники вече може да превърне любителя в истински творец.

Нина Конова - дизайнер: Използвам вата от една стара възглавница, вътрешния материал, за да не отива много от вълната. Избирам си някакъв цвят. В момента, в който сложа вълната, аз освен че започвам да иглонабивам, си оформям по тази начин самото яйце. То ще заприлича на топка, в момента не прилича на нищо. Изисква се малко търпение, никаква сила.

За да се получи от ватата и вълната великденско яйце, са ви необходими специални игли.

Нина Конова - дизайнер: Те са много остри, леко назъбени и точно това назъбване вкарва влакната на вълната вътре. С обикновена игла не може да се получи.

При изработването на този тип великденски яйца за подложка се използва обикновена домакинска гъба.

Мадлен: Всяко нещо което човек си направи със собствени ръце носи огромно удоволствие. Особено като го видиш след време и си спомниш с какви емоции си го направил.

А за да стане вашият великденски подарък дизайнерско произведение може да го декорирате с вълнени конци и мъниста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредни автобуси на Великден в Пловдив
Извънредни автобуси на Великден в Пловдив
Кралят на прогресив рока Стивън Уилсън превзема София
Кралят на прогресив рока Стивън Уилсън превзема София