НОВИНИ

Найден Зеленогорски: Изправени сме пред криза, която можеше да бъде подмината

Очевидно е, че се задават предсрочни парламентарни избори на пролет, каза съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски в "Денят започва".Това управление постигна много цели, финансовото здраве на България е доста добро, направени са и успешни стъпки в реформи образование, енергетика, коментира, но явно ни чакат промени коментира още той.

bnt avatar logo
от БНТ
08:07, 14.11.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Според Зеленогорски страната ни е изправена пред криза, която е можело да бъде избегната.

Найден Зеленогорски, съпредседател на РБ: Изправени сме пред криза, която можеше да бъде подмината. Мисля, че РБ се представи добре на президентските избори предвид и международната ситуация с бежанската криза, Брекзит и т.н.

Зеленогорски смята, че "дясното" трябва да остане сплотено и при следващия парламент:

Найден Зеленогорски, съпредседател на РБ: Надявам се в дясно да няма тежки сблъсъци и тежки думи, надявам се в следващия парламент да работим заедно. Странно е, че тези президентски избори довеждат до правителствена криза.

Според него се чува този, който вика най-много, а ултрапопулизма залива и България, но кризата трябва да се премине с разум:

Найден Зеленогорски, съпредседател на РБ: Ще има проблеми при предсрочни избори, все пак ще спре за 6 месеца работата на парламента. С повече разум и прагматизъм трябва да преминем тази криза. Готвим се в РБ за изборите, правим всичко възможно да разтворим проеката и да стане по-интересен за избирателите.

Зеленогорски коментира и референдума.

Найден Зеленогорски, съпредседател на РБ: Референдумът постави въпроси, на които трябва да се отговори. Не ме вдъхновява, че мажоритарен вот може да доведе до двупартийно управление след време. Не ми се ще партиите да са финансирани от черни каси и бизнесмени при тотално намаляване на субсидиите, иначе сме за за намаляването им и ще излезем с решение.

Той изрази притеснение относно бюджета.

Найден Зеленогорски, съпредседател на РБ: Основен проблем е бюджетът, дали ще го внася служебният парламент, или ще продължим с този. Законопроектът за антикорупция е важен и трябва да се гласува. Парламентът трябва да обсъди и въпросите от референдума.

Според него ако се приеме мажоритарната система, ще има интелигентни политици в парламента, но и такива, които са свързани с престъпни дейности. Той подкрепи австралийската и германската система, ако се приема мажоритарният вариант.


Гледайте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жельо Бойчев: Победата на ген. Румен Радев действа мобилизиращо на БСП
Жельо Бойчев: Победата на ген. Румен Радев действа мобилизиращо на БСП
Славяново празнува цяла нощ победата на Румен Радев на президентските избори
Славяново празнува цяла нощ победата на Румен Радев на президентските избори