НОВИНИ

Все още не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче в София

Все още не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче, което снощи почина в двора на 96-то училище в квартал „Люлин".

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 03.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вътрешна проверка на получените телефонни сигнали за случая ще направи Центърът за спешна медицинска помощ. Вече са проверени данните от GPS-а за движението на линейките, които са отишли на място.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска увери, че медицинският екип е пристигнал 11 минути след получаването на сигнала през националния телефон 112. Той е бил подаден в 20 часа и 9 минути.

Катя Сунгарска, говорител на "Спешна помощ": Охранителят на училището навсякъде по медиите казва, че около 19 часа на момичето му е прилошало. Защо ние получаваме сигнала 1 час по-късно, защо 1 час по-късно ни търсят - това вече няма как да кажа. Самият охранител обясни, че са правени опити момичето да се пръска с вода, да му се помага. Извикана е майката, която също се е опитала да помага - така че този един час, някаси е загубен. При второто повикване на линейката - на нас ни се обаждат, защото майката е изпаднала в тежка нервна криза. При пристигането хората, които са се събрали там започват да блъскат да викат и слава Богу понеже е имало полиция на място са успели да изведат линейката. Аз не мога да разбера защо ни викат, а след това не ни допускат до страдащата жена. Но ми се иска тази мантра в общественото пространство да приключи за непрекъснато закъсняващите линейки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психолози ще работят с децата свидетели на инцидента със 17-годишното момиче
Психолози ще работят с децата свидетели на инцидента със 17-годишното момиче
Спират водата в няколко района на София заради ремонти
Спират водата в няколко района на София заради ремонти