НОВИНИ

Ниски цени за отчуждените имоти по АМ "Струма"

Жителите на четири благоевградски села, край които ще минава нова отсечка от магистрала Струма, недоволстват заради цените, на които държавата отчуждава имотите им. Върху земите ще бъде построена отсечката между Благоевград и Крупник. Хората твърдят, че сумите, които получават, не отговарят на реалните пазарни цени.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
17:13, 29.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В село Зелен дол ще бъдат отчуждени земите на около 15 собственици. Всички те ще получат между 70 стотинки и 2 лева за квадратен метър за имотите си. Цената варира, защото в зависимост от качеството на земите. За да получи парите си, всеки собственик ще трябва да открие всички наследници на земята.

Ангел Младенов, кмет на с. Зелен дол:
Някои са в чужбина и аз предполагам, че поне 20-30 процента от земята, която попада в сервитута на АМ Струма държавата не я изплаща.
;

Преди години при строежа на отсечката между Благоевград и Дупница Йордан Мечов получил обезщетение от 5 000 лева за взетите му от държавата 6 декара.

Ангел Младенов, кмет на с. Зелен дол:
Трябва цената на земята да е малко по-висока - говорим от порядъка поне на 5 лева

Кметът на Зелен дол разказа още, че преди месеци в селото имало активна спекулативна покупка на имоти, за които се знаело, че ще попаднат в сервитута на магистралата. Този бизнес обаче се оказва губещ заради цените, които държавата плаща за имотите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха печатницата, където се укриваха братя Куаши
Отвориха печатницата, където се укриваха братя Куаши
Цените на петрола скочиха след споразумение на ОПЕК
Цените на петрола скочиха след споразумение на ОПЕК