НОВИНИ

Нов излъчващ комплекс в БНТ

От днес БНТ има нов излъчващ комплекс. Той беше открит от генералния директор на телевизията Вяра Анкова. От комплекса ще се осъществява обслужването на многоканалното излъчване на програмите на националната телевизия.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:05, 19.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Условията в него ще подобрят координацията в работата между излъчващите екипи и останалите звена на медията. Новата работна среда създава условия за по-прецизен контрол на качеството на телевизионните програми и намалява рисковете при осъществяване на живи предавания.

Изграждането на новия излъчващ комплекс е част от инвестиционната програма на БНТ. До края на годината в плановете на обществената медия е предвидено и изграждането на нов нюзрум.

Симеон Касабов - изпълнителен директор на БНТ: Тук в момента можете да видите изцяло обновеният нов излъчващ комплекс на БНТ, който е подготвен за преминаването до края на годината в излъчване в HD и даване на възможност на всички колеги да могат професионално да си свършат работата с оглед индивидуалността на всеки един от каналите, който се излъчва. Те са 4. За момента. Казвам за момента, защото се надявам, че до края на годината ще имаме възможността да имаме поне още един канал, който да бъде профилиран и да създаваме необходимото съдържание и качество на нашите зрители.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда от 200 000 евро за нов бизнес в конкурса Webit
Награда от 200 000 евро за нов бизнес в конкурса "Webit"
Изложбата Археология  на София и Софийско е открита
Изложбата "Археология на София и Софийско" е открита