НОВИНИ

Нов център за видеонаблюдение в София

Нов център за видеонаблюдение и аварийно-спасителни дейности отвори врати днес в София. Той е четвъртият в столицата и дава картина от Южната дъга, булевард "България", Горна баня, Драгалевци, Симеоново и Владая. Разполага и с оборудване, необходимо при извънредни ситуации като бедствия, аварии и инциденти.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
21:15, 07.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Центърът дава картина от кварталите в южната и югозападната част на града, а целта е на все повече обществени места в София да има видеонаблюдение.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: "Продължаваме разширението на системата за видеонаблюдението на Столичната община. Тя вече има около 400 обекта.Това са училища, детски градини, подлези, открити пространства и вече пътни участъци."

Центърът покрива дори противопожарните кули с електронна система за ранно установяване на огнени стихии. 28 сензорни станции пък следят за нивата на реките.

Красимир Димитров: "Нашите служители са подготвени изцяло да подпомагат действията на единната спасителна система."

Базата е оборудвана и с пълен набор от техника, необходима при аварийни ситуации като дихателни апарати, които се изпозлват при замърсена атмосфера, оборудване за откриване на оцелели хора, затрупани в следствие на природно бедствие или инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Очакваме Мик Джагър и звездна компания
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Очакваме Мик Джагър и звездна компания
​Протест и извънредна пресконференция след уволнението на Владимир Руменов
​Протест и извънредна пресконференция след уволнението на Владимир Руменов