НОВИНИ

Ново поскъпване на винетките засега не се предвижда

Една част от третокласните пътища до малки населени места ще останат без такси, увери директорът на Агенция пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров. И допълни, че увеличението на цената на винетките от тази година е заради критичното състояние на пътищата.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:49, 01.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Експлоатацията на един път е между 7 и 10 години. А средствата не достигат и за ремонти, и изграждане на нови отсечки. Ново поскъпване засега не се предвижда. С изграждане на ТОЛ системата се цели тези, които разрушават най-много пътищата с тежки товари - да заплащат и най-високата цена - ТОЛ таксата ще бъде само за товарните автомобили.

Инж. Лазар Лазаров, директор на Агенция пътна инфраструктура: За леките автомобили ще има електронна винетка, която ще е едно облекчение. Това, което е новото е, че те няма да имат този стикер, тази истерия по чупене на стъкла. Всичко ще става по електронен път. Реално собственика на превозното средство ще въвежда само регистрационния номер. И предимството на електронната винетка е, че тя вече ще бъде по време, тоест ще важи за отрязъка от време, за което е закупена от деня на закупуване, тоест няма да е само за календарната година, както беше или календарния месец или седмица.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боклукът на София вече изцяло се преработва в завода за отпадъци
Боклукът на София вече изцяло се преработва в завода за отпадъци
Две жени пострадаха при катастрофа на Цариградско шосе
Две жени пострадаха при катастрофа на "Цариградско шосе"