НОВИНИ

Новото ръководство на Фонда за лечение на деца се събира днес

Новото ръководство на Фонда за лечение на деца се събира днес, за да решава случаите, които не бяха разгледани вчера. Очакват се и подробности около разследването. Осем служители на фонда, сред които и директорът - Павел Александров, бяха задържани вчера на работните си места. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов коментира, че се е наложило службите по-дълго да използват СРС-та, документи и свидетелски показания, за да може да си свършат добре работата.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
11:43, 21.04.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов коментира, че здравният министър Петър Москов е подал отдавна сигнал за нарушения във Фонда за лечение на деца и службите работят по него. Той гарантира, че арестите в институцията няма да попречат на работата ѝ.

Още вчера парите, които е трябвало правителството и здравното ведомство да дадат за болните деца, вече са преведени, обяви Бойко Борисов. Днес предстои заседание на обществения съвет под ръководството на новия ръководител на фонда професор Владимир Пилософ. Премиерът каза още, че времето за провеждане на вчерашната акция е преценено от службите.

Бойко Борисов - министър-председател: Нека да оставим професионалистите да ни кажат дали тактиката, която са предложилри професионалистите е успешна и ако са събрали веществени доказателства такива, каквито твърдят пред мен, че са събрали, в Специализирания съд ще удържат. Днес започват процесуално следствените действия вътре в съда. Какво има аз да коментирам повече, дали, защо вчера в 2, а не в 3 или в 4. За мен е важно, че тези, които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам впоследствие това да бъде доказано в Съда, ще понесат отговорност. И затова бързах вчера да назначим новия началник, за да може още днес да се проведе този съвет.

Пред БНТ от обществения съвет към фонда заявиха, че не са имали информация за нередности и застават зад досегашното ръководство. Смятат, че нямало злоупотреби от страна на вече уволнения шеф и задържаните служители. Евентуални нарушения можело да има единствено при закупуването на мединцински изделия за целите на фонда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на детската железница в Пловдив
Ремонт на детската железница в Пловдив
140 години от Априлското въстание - Оборище
140 години от Априлското въстание - Оборище