НОВИНИ

НС създаде Временна комисия за имунитета на Веселин Марешки

Народното събрание създаде Временна комисия за имунитета на Веселин Марешки. Съставът й е 10 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Председател ще е Христиан Митев от Обединените патриоти.

bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 05.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Комисията е по предложение на парламентарния председател Димитър Главчев, след като имунитетът на лидера на партия Воля беше поискан от главния прокурор.

Причината са 2 обвинения срещу Марешки. За телесна повреда на общински съветник и за изнудване на собственик на заведение. Марешки не си даде сам имунитета, затова в рамките на седмица Комисията ще проучва дали има данни за престъпления. След това ще реши на заседание дали да снеме имунитета му.

Веселин Марешки - зам.-председател на НС: Още след първото заседание на Комисията, когато можем да си изложим пред всички свободно и спокойно, не бързащо - дори сега ще говорим 1-2 минути, а там ще имаме много време, всеки да дойде да чуе, ще си подам, как се говореше? Аз не съм участвал в изборите, за да имам имунитет, но просто ще използвам ситуацията, за да мога да дам максимална публичност, защото няма да позволя да ме "сготвят на тъмно", както се опитват.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци подават жалби за дефектни мобилни телефони
Русенци подават жалби за дефектни мобилни телефони
Възрастни русенци събират тен на кея, имат своя рецепта за дълголетие
Възрастни русенци събират тен на кея, имат своя рецепта за дълголетие