НОВИНИ

Няма данни за щети след снощния трус в Стара планина

Няма данни за щети след снощния трус от 4,1 по Рихтер в Стара планина. Земетресението е регистрирано в 21 :01 часа. Епицентърът е на север от гр. Клисура. Трусът е бил с дълбочина от 15 км. Усетен е и от двете страни на Централен Балкан - в Карлово, Пловдив, Ботевград и Враца.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
06:46, 27.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Генка Тодорова - кмет на Клисура: Чух страхотен тътен изпод земята идваше и по едно време в рамките на 3-4 секунди се разлюля така хоризонтално земята под краката ми се залюля и най-странното и интересното беше, че всички животинки наоколо кучета лаеха кокошки крякаха и всички съседи бяха излезли на улицата.
Георги Казаков: Почувствах силен, много силен удар и имам чувството, че някакъв камион се блъсна до нашата къща, излязох вън - комшиите бяха отвън, всеки коментираше.
Ана Цанкова: Не си представях, че може да е земетресение. Мислех, че нещо е станало. Бойлер ли, парно ли - нещо като взрив някъде около съседите ли, около нас ли?! Не почувствах, че е земетресение.
;

Ако по-късно днес бъдат регистрирани материални щети, от Община Карлово изразиха готовност да помогнат при отстраняването им

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стане ли Българската православна църква майка на македонската?
Ще стане ли Българската православна църква майка на македонската?
Оранжев код за валежи е обявен в 17 области у нас
Оранжев код за валежи е обявен в 17 области у нас