НОВИНИ

Общинският съвет прие бюджета на Пловдив

323,5 милиона лева е бюджетът на Пловдив за тази година. Той бе приет с 32 гласа, трима "въздържал се" и 10 вота "против" от общинските съветници. Финансовата рамка не бе подкрепена от коалиция Национален фронт за спасение на България, БСП и част от Съюз за Пловдив.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Росица Колева
18:17, 31.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тазгодишният бюджет на Пловдив може да бъде наречен рекорден, тъй като към общата рамка от над 323 милиона лева ще се добавят и още около 40 милиона, които са очаквани постъпления по различни европейски програми. Според опозицията обаче рекордни са главно заложените в бюджета приходи. Кметът Иван Тотев обясни, че това е начинът да се избегне натрупването на преходни остатъци, както се е случвало досега в годините.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: "Той е с доста оптимистична приходна част, което дава възможност да се стартират повече проекти, за да могат от тях тези, които продължат да съществуват, или няма някаква пречка обективна, да бъдат изпълнени."
Николай Радев, общински съветник от БСП: "Залагат се огромни средства, които няма да бъдат събрани, и самият г-н Тотев призна, че целта е да се стартират различни ремонти, различни дейности, които да бъдат реализирани през следващите години. Това не е добре, защото практиката в града е да се започват ремонти на улици, на централни булеварди, които с години затрудняват движението в града."
Дани Каназирева, общински съветник от "Съюз за Пловдив": "Завишаването на приходната част поставя под съмнение изпълнението на всички предложения."

Градския бюджет бе приет след близо тричасови дебати и без особени спорове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как разследващите заловиха четирима, помагали при отвличането на Адриан Златков?
Как разследващите заловиха четирима, помагали при отвличането на Адриан Златков?
Пореден спор между Елена Йончева и Делян Добрев
Пореден спор между Елена Йончева и Делян Добрев