НОВИНИ

​Общинският съвет в Батак прие искането на ГЕРБ за оставка на кмета Петър Паунов

Общинският съвет в Батак прие искането на представителите на ГЕРБ в местния парламент за оставка на кмета Петър Паунов. Искането беше внесено след скандала, който се разрази около кмета, който е обвинен в длъжностно престъпление и превишаване на права.

bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 03.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Председателката на Общинския съвет обясни сделката, осъществена с продажбата на държавна земя в местността язовир "Батак", за което кметът Паунов е обвинен.

Катерина Ангелова - председател на ОС град Батак: Решението е взето 2015 г. върху акт за общинска собственост и ОС има практика земята под сградата да се продава отделно, 100 кв. м, които ние продаваме на цена 24 лв кв. м. Ние сме взели решение и кметът я продава и после разбираме, че това е държавна земя и си отменяме решението.

Прокуратурата в Пазарджик повдигна две обвинения срещу Паунов - злоупотреба с власт за това, че е променил статута на държавна земя в общинска, която после е продадена и той се е облагодетелствал. Второто обвинение е за това, че е превишил служебните си права.

Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура - Пазарджик: На този етап прокуратурата смята, че са събрани достатъчно доказателства и делото е внесено в съда, който вече ще прецени.

БНТ: Прокуратурата ще поиска ли отстраняването му от поста?

Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура - Пазарджик: На този етап не.

От БСП заявиха, че няма значение дали кметът е от БСП, или от ГЕРБ и ако има доказателства, че е виновен, трябва да бъде наказан.

Антон Кутев - БСП: Ако има човек, който е корумпиран, той трябва да бъде наказан, това е без съмнение.

Общинските съветници на ГЕРБ в Батак няколко пъти са внасяли сигнали срещу кмета, но без резултат.

Десислава Костадинова - ГЕРБ: Независимо, че БСП излизат с опровергаване на това, което се случва, че в миналите 3 мандата не е бил в конфликт на интереси, поне в последния си мандат всички обществени поръчки, които се изпълняват на територията на община Батак, минават през фирми, които са пряко свързани с кмета на общината.

В момента кметът на Батак е в отпуска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
600 души са дали близо милион на телефонни измамници тази година
600 души са дали близо милион на телефонни измамници тази година
Стотици чакаха с часове на опашки за новия iPhone X
Стотици чакаха с часове на опашки за новия iPhone X