НОВИНИ

Очакват се големи стълпотворения в столичните молове заради "черния петък"

В следобедните часове се очакват големи стълпотворения по столичните големи търговски вериги заради "черния петък". За безопасността на движение и за да не се образуват големи задръствания, ще се грижи дори Жандармерията.Вижте прякото включване на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:20, 23.11.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От Асоциацията на потребителите са получили множество сигнали за фалшиви отстъпки, които търговците обявяват, но всъщност са търговски трикове. Трябва да сме особено внимателни при интернет търговията и да си правим предварително проучване на цените, защото и там може да има уловки. Апелира се да не се възползваме от промоционалните бързи потребителски кредити, понеже и там може да има уловки.

Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център „Черен петък": Трябва да кажем няколко основни съвета, единият от които е - знайте, когато купувате онлайн в 14-дневен срок можете да върнете стоката, без да давате каквото и да е обяснение. Просто я връщате. Единствената уловка е, но тя е законова и разбираема - някои стоки не могат да се връщат. Те са изрично изброени в закона, търговецът е длъжен да ви уведоми. На първо място това са бързо развалящи се стоки, например, ако си купите ягоди, те няма как да стоят 2 седмици, на второ място - стоки, които с оглед на хигиената и здравето на хората, това обикновено са козметични продукти, бельо, ако ние ги разпечатим, няма как да ги върнем.

Очаква се у нас всеки втори българин да се включи в масовото пазаруване на намалени стоки. МВР призовава за бдителност, защото обикновено на този ден в моловете се увеличават джебчийските кражби. Служители от Комисията за защита на потребителите ще дежурят през целия ден в големите търговски обекти и ще налагат глоби на некоректните продавачи.

Когато пазарувате в молове, не паркирайте колата си отвън или на необозначени места за спиране, използвайте паркингите, защото рискувате колата ви да я няма, когато излезете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученик беше нападнат от свои връстници в Русе
Ученик беше нападнат от свои връстници в Русе
Цацаров е поискал информация от премиера за действията по концесията в Банско
Цацаров е поискал информация от премиера за действията по концесията в Банско