НОВИНИ

Опасна сграда в близост до училище притеснява жителите на квартал "Овча купел"

Опасна изоставена сграда в "Овча купел" се руши от години и в нея се събират бездомни хора. Постройката се намира в близост до 66-о училище и всеки ден пътят на десетки деца минава от там. Жителите на квартала многократно са подавали сигнали към отговорните институции, но действия по обезопасяването ѝ така и не са предприети.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:27, 28.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Въпреки множеството подавани сигнали през последните години от жителите на "Овча купел", състоянието на изоставената сграда е такова-дворът е разграден и всеки има достъп до него.

Николай Стоянов
"Тук играят малки деца. Това е точно срещу училище, виждате 66-о училище е отсреща. Влизат неустановени лица тук. Доколкото знам от собственика на автокъщата, има и някакъв човек, който спи в нея. Сградата е изключително опасна."

А заради състоянието, в което се намира изоставената сграда, част от хората, явно са решили, че могат да изхвърлят строителните си отпадъци тук.

"Идва бусът, спира, особено вечерно време, спира, изхвърля си боклуците. Ето ги, виждате ги. И си тръгва. Като му направиш забележка, ти казва: "Имотът не е твой и чао"."

Изпратихме запитване и до районната администрация. От там ни увериха, че до дни ще поставят ограда, за да обезопасят постройката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова: В България няма да се създават нови центрове за бежанци
Румяна Бъчварова: В България няма да се създават нови центрове за бежанци
​Скъсана носеща планка е причинила падането на асансьора в София
​Скъсана носеща планка е причинила падането на асансьора в София