НОВИНИ

Опозиция и управляващи в спор стабилен ли е кабинетът

ГЕРБ и БСП влязоха в остър спор за управлението. Социалистите поискаха отговори какво става в кабинета "Борисов 3" заради твърдение на вицепремиера Валери Симеонов за липса на диалог в коалицията и нарушени пропорции във властта. От ГЕРБ призоваха да не се влиза в нападки кой какво е казал и заявиха, че са в началото на стабилен управленски мандат, който залага на прозрачността.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:30, 27.09.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че преди 4 месеца ГЕРБ и Обединените патриоти са съставили правителство с обещание то да работи в името на прозрачността, стабилността, борбата с корупцията. Според Нинова се потвърдили твърденията на БСП отпреди 4 месеца, че това е безпринципен съюз. Тя се позова на думи на вицепремиера Валери Симеонов за диспропорция в участието в управлението.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Ето ви най-яркия пример за паралелна държава на най-високото равнище в държавата - правителството. Едно политическо споразумение за политики за пред хората, и друго, тайно, за пропорции във властта по признание на вицепремиер от властта. Това сте вие - най-яркият пример за паралелна държава. И имате 2 изхода от тази ситуация - или да кажете, че вашият вицепремиер лъже, или да кажете, че е прав и да публикувате политическото споразумение, което е същността на вашата коалиция - четворна коалиция за пропорции във власт.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Ние сме в началото на един стабилен управленски мандат, който залага на прозрачността и на тази ефективност, която действително ще даде повече добавена стойност за развитието на регионите, и смятам, че там трябва да фокусираме вниманието си да говорим на тази тема, а не за това какво е казал вицепремиерът Валери Симеонов, защото мога да ви заявя, че ние правим постоянни срещи и вчера направихме политически съвет и действително сме отчели и тези слабости, които бяха допуснати през последните няколко седмици.

Цветан Цветанов отбеляза резултатите от управлението - намаляване на контрабандата до 7 процента и икономически растеж за първото полугодие на годината. Посочи, че от 1 октомври минималната пенсия става 200 лева, и апелира да бъдат оценени усилията на управляващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Педагогически съвет решава съдбата на учениците, които нападнаха учител в Садово
Педагогически съвет решава съдбата на учениците, които нападнаха учител в Садово
Разбитата престъпна група в Козлодуй била една от най-бруталните
Разбитата престъпна група в Козлодуй била една от най-бруталните