НОВИНИ

Разбитата престъпна група в Козлодуй била една от най-бруталните

Разбитата престъпна група в района на Козлодуй, която се е занимавала с изнудване, лихварство и грабежи, е една от най-бруталните в страната, съобщиха в Оряхово говорителят на Главния прокурор, от Специализираната прокуратура и ГДБОП. Задържаните 7 души ще бъдат изправени утре пред Специализирания наказателен съд с искане за постоянна мярка „задържане под стража". Двама от бандата още се издирват.

bnt avatar logo
от Илияна Минковска
19:17, 27.09.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Разработката на престъпната група в Козлодуй и околните села е започнала още през 2015-та година, за да бъдат събрани неопровержими доказателства за мащабната ѝ криминална дейност. Пред съдия са разпитани десетки свидетели и потърпевши, които са се страхували да дават сигнали за оказвания над тях тормоз.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: 17 разследващи екипи паралелно извършваха процесуално-следствени действия. Бюрото за защита ще участва във всички подобни случаи на територията на страната, тъй като очевидно българските граждани имат нужда от подкрепа.

Сред задържаните е и главатарят на бандата Цветелин Ценов, по прякор Квиц, установено е, че престъпната група е изнудвала и ограбвала хора от Козлодуй и околните села.

Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура: Лихварство, отвличане и изнудване по поръчение на престъпна група, заплахи за убийство, увреждане на имущество, палежи, държане и притежаване на наркотични вещества. Тази група е изключително брутална, по отношение на пострадалите лица са извършвани, културният термин е сексуални извращения.

Само за денонощие са извършени над 30 претърсвания на обекти и леки автомобили, при обиските са иззети два пистолета, наркотични вещества, над 20 хиляди евро и 10 хиляди лева.

Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП: До началото на месец май колегите събраха достатъчно данни, за да бъде образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура.

От ГДБОП съобщиха още, че подобни групи съществуват във всички големи градове и в най-скоро време предстоят серия подобни акции срещу престъпността и корупцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозиция и управляващи в спор стабилен ли е кабинетът
Опозиция и управляващи в спор стабилен ли е кабинетът
Екоинспектори отхвърлиха намерението за добив на волфрам край Велинград
Екоинспектори отхвърлиха намерението за добив на волфрам край Велинград