НОВИНИ

Антон Тодоров: Имаме рецидивизъм в опасността да изтича информация

Изтичането на класифицирана информация от президентството може да доведе до няколко опасности. Това каза в "Още от деня" Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ, член на комисията по отбрана и на временната комисията, която проучва процедурата по избора на нов боен самолет. В гостуването си той отрече да е лобирал за ГРИПЕН-ите.

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 27.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

"Към 15 юни г-н Иво Христов - началник на кабинета на г-н Румен Радев, няма допуск до класифицирана информация.", каза Антон Тодоров. В студиото депутатът от ГЕРБ показа официален отговор на негово писмо до Държавната комисия по сигурност на информация, на който се потвърждава това твърдение. Освен това той цитира правилника за поведение на президента, от който също става ясно, че не влиза в правомощията на Иво Христов достъп до класифицирана информация.

Според него изтичането на информация от президенството съдържа няколко опасности:.

Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ, член на комисията по отбрана и на временната комисията, която проучва процедурата по избора на нов боен самолет: Тактическа - от време на време в президентството да има теч на информация и оперативно-тактически - възможно е и други хора да има проблемно минало и настояще. Някой да е разбрал защо беше освободена Елена Йончева? Вече имаме рецидивизъм в опасността от там да изтича информация.

Антон Тодоров показа разпечатка от сайта на БНТ с извадка от интервю на Румен Радев в Ню Йорк и отрече да е лобирал за ГРИПЕН-ите, както твърди президентът пред наш репортер. По думите му "Информацията е леко пипната" и обвини президентът Румен Радев в лъжа.

Антон Тодоров: Това, което е казано от Румен Радев, не среща потвърждение от личния му подпис и този официален документ.

В студиото на БНТ Антон Тодоров потвърди, че е номиниран за шеф на комисията по досиетата и това е негова детска мечта, цитирайки Румен Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоинспектори отхвърлиха намерението за добив на волфрам край Велинград
Екоинспектори отхвърлиха намерението за добив на волфрам край Велинград
EС ще приеме 50 000 бежанци в следващите 2 години
EС ще приеме 50 000 бежанци в следващите 2 години