НОВИНИ

ГЕРБ внасят сигнал за нарушение по Закона за класифицираната информация

Депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Христо Гаджев са внесли в прокуратурата, ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информация сигнал за нарушение на закона за класифицираната информация от страна на президентската администрация. Става дума за секретна шифрограма от посолството ни във Вашингтон, свързана с разговори на посланика ни в САЩ с производителя на изтребителите Ф16. Тя е била изпратена от Министерството на външните работи до министри и до началника на кабинета на държавния глава Иво Христов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 27.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Антон Тодоров уточни, че шифрограмата е от 26 февруари тази година по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Депутатите от ГЕРБ припомниха, че Иво Христов не е минал до този момент през процедура за достъп до класифицирана информация.

Антон Тодоров - депутат от ПГ на ГЕРБ: И аз ще задам отново въпросите - кое във финансовото положение ,в контактите на Иво Христов, е в основата на неговото нежелание да се подложи на процедура за проучване за класифицирана информация? Как началникът на кабинета приема кореспонденцията и съучаства на президента, когато няма достъп до класифицирана информация? Общото заключение е, че ние имаме един апендикс начело на администрацията - човек , който очевидно или нарушава закона, или е лишен на 90 % от възможностите да изпълнява своите функции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 20 хиляди лева ще бъде спасено единственото училище в Бобошево
С 20 хиляди лева ще бъде спасено единственото училище в Бобошево
Земеделци от Вълчедръм негодуват срещу абсурден капан
Земеделци от Вълчедръм негодуват срещу абсурден "капан"