НОВИНИ

Необходими ли са законови промени за хора с психични проблеми с оръжие?

Оръжието, с което е стрелял Петър Коджейков, който се барикадира в жилището си в столичния квартал Стрелбище, е незаконно и е старо. Това каза на извънреден брифинг тази сутрин главният секретар на МВР Георги Костов. При обиска е открито и второ, по-ново оръжие, но с него не е стреляно.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:32, 28.03.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Главният секретар на МВР заяви, че все още е рано е да се говори за степента на вменяемост на стрелеца, който държа в напрежение полицията близо 20 часа. За момента Коджейков не е в състояние да даде обяснения. Предстои да бъде освидетелстван.

БНТ: Не са малко случаите, при които хора с психологични проблеми създават ситуации като тази вчера, смятате ли че в крайна сметка са необходими някакви законови промени, защото и на полицията, и на прокуратурата ръцете са вързани, когато става въпрос за принудително лечение?

Георги Костов - главен секретар на МВР: "Това е въпрос вече на законодателна инициатива и обществени нагласи. По принцип ние като правоприлагащ орган винаги сме за повече рестрикции, въпрос е, че това е баланс между обществените очаквания, нагласи и това, което казвам, нагласата на правоприлагащите органи".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС и СГП проверяват Кинтекс
ДАНС и СГП проверяват "Кинтекс"
Нови маршрути на мигрантите през Сицилия
Нови маршрути на мигрантите през Сицилия