НОВИНИ

Кражба от трезор на банков клон в Русе

Клон на Пощенска банка в Русе беше обран. Общата стойност на откраднатата валута е за около 220 хиляди лева. Вероятно кражбата е станала през дупка в стената от съседно помещение. Офисът е в центъра на града на оживена улица, в близост до училище.

bnt avatar logo
от Венета Николова
15:36, 28.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Веднага след сигнала на място пристигнала оперативна група. Служителите на банката останаха вътре, отцепен беше само част от тротоара пред офиса.

ст. комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР - Русе: Това, което към момента е установено, е че от съседно помещение чрез отвор е проникнато в помещение, където се съхраняват паричните средства.

От районната прокуратура в Русе уточниха, че дръзката кражба е извършена през почивните дни. Крадците са успели да разбият стена на подземните гаражи на банката и през дупката със специални приспособления са придърпали част от парите, които са били на рафт в трезора. Банковият клон беше затворен през целия ден, което затрудни клиентите.

От централния офис на банката успокоиха клиентите, че парите са застраховани и те няма да претърпят загуби. Разследването още не е приключило, така че не е ясно дали банковият клон ще работи утре. Клиентите могат да използват другите два офиса на банката в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35 са вече жертвите на атентатите в Брюксел
35 са вече жертвите на атентатите в Брюксел
Огромен къс скала се срути на основен път в Ловеч
Огромен къс скала се срути на основен път в Ловеч