НОВИНИ

Остров Родос е домакин на конференция за сигурност и стабилност

Миграцията, екстремизмът и радикализацията са основните теми, които обсъждат външните министри на държави от Югоизточна Европа, Близкия Изток и Северна Африка на двудневна Конференция за сигурност и стабилност, която започна на гръцкия остров Родос.

bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 08.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Във фокуса на внимание е Източното Средиземноморие - регион с огромно геоплитическо значение, на чийто терен се разигрaва бежанската криза. Целта на конференцията е да съдейства за изработването на колективна стратегия за справяне с кризата и проблемите в региона. За първи път, от години насам, на една маса сядат страни от 7 европейски и 7 арабски държави. България е представена от външния министър Даниел Митов.

Даниел Митов, министър на външните работи на България: Диалогът между страните от Средиземноморието и Европа трябва да продължи, и да се развие особено в рамката на сигурността. Имаме много теми, които да обсъдим, особено що се отнася до антитерористични мерки и сътрудничество, миграцията и как контролираме и управляваме мигрантския и бежанския напливи. Говорим и за киберсигурността, както и за всичкитe ѝ останали измерения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Естествено газирана минерална вода тече от чешма в Родопите
Естествено газирана минерална вода тече от чешма в Родопите
Извънредно положение в Солун и Пелопонес заради пороите
Извънредно положение в Солун и Пелопонес заради пороите