НОВИНИ

Извънредно положение в Солун и Пелопонес заради пороите

В Гърция продължават валежите, но много по-слабо в сравнение с вчера. В Солун и Пелопонес е в сила извънредно положение, заради унищожителните порои от вчера, които взеха и жертви. Четирима души загинаха от стихията, а една жена все още е в неизвестност. Бедствено е положението е в Каламата, предаде кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева. Още информация за обстановката вижте във видеото.

bnt avatar logo
от Катя Пеева
16:17, 08.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Пуснаха в движение малки участъци от пътя Каламата - Атина, където леко спадна нивото на водата. Повечето пътища са затворени. Предупреждават хората да не се приближават до реки и язовири поне още ден.

В област Лакония водната стихия скъса бентове на реки и преля язовира. Все още на много места до Солун пожарни изпомпват вода от къщи и магазини. Има дори заведения до морето, които просто са покрити с кал.

В морето плуват части на разбити лодки и се виждат някои от потъналите коли, които бурята отнесе в морето. Има спукани водопроводи и от чешмите тече кална вода.

Най-много са щетите в полуостров Пелопонес, Гражданска защита оказва помощ на хората да изхвърлят вода и кал от жилищата си. В момента там продължава да вали, но много по-слабо от вчера.

Водолази и пожарникари издирват втори ден изчезнала жена, майка на три деца, която вероятно е повлечена от водната стихия в Солун. Медиите предупреждават за особено внимание на всички при пътуване поне още едно денонощие.

Засега прогнозите са, че от утре дъждовете ще спрат в по-голямата част на страната. Необходими са обаче няколко дни до спадане на нивото на реките, а тази вечер се очаква на места градушка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остров Родос е домакин на конференция за сигурност и стабилност
Остров Родос е домакин на конференция за сигурност и стабилност
Арести във Франция заради колата с газови бутилки
Арести във Франция заради колата с газови бутилки