НОВИНИ

От БСП започват разговори с ДПС и „Воля“ за вот на недоверие

Следващата седмица БСП ще започнат разговори с ДПС и партия Воля за внасяне на вот на недоверие към правителството за корупцията, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:25, 02.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

От БСП са наясно, че няма да съберат достатъчно гласове, за да може вотът да свали кабинета, но посочват, че той има политически цели. От ГЕРБ заявиха, че опозицията е в правото си да поиска вот на недоверие. Смятат обаче, че ще чуят много неистини по време на дебата и той ще е загуба на парламентарно време.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Тази тема вече е изключително болезнена, с тези 10 милиарда лева, които сме обявявали, че се крадат в държавата. Между другото, на Консултативния съвет при президента председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 милиарда лева. Заради тази корупция не могат да се развиват нито образование, нито здравеопазване, нито пенсионна система.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Не смятам, че е коректно ежедневно да се хвърлят някакви обвинения, които въобще не кореспондират с истината. Когато опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега, смятам, че ще бъде загуба на време, но пък ние трябва да се съобразим с конституционните разпоредби.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионери от цялата страна се събраха на протест пред Народното събрание
Пенсионери от цялата страна се събраха на протест пред Народното събрание
Отпада роумингът за Западните Балкани
Отпада роумингът за Западните Балкани