НОВИНИ

От нашия пратеник в Малта: ЕНП очаква ГЕРБ да сформира стабилно правителство

Лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол и други ключови фигури от ЕНП очакват ГЕРБ да сформира стабилно правителство. Това стана ясно на форум на ЕНП в Малта, в който участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на ръководството на партията. По време на срещите в Малта се очаква да стане ясно и каква е позицията на ЕНП за партньорите на ГЕРБ в бъдещото управление у нас след изборните резултати.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:04, 29.03.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света

При откриването на политическата асамблея на ЕНП в рамките на конгреса в Малта, Дол посочи, че убедителните изборни победи на партиите членки на ЕНП в България и Холандия са победи над популизма и в подкрепа на обединена Европа.

В разговор с Борисов, Дол го е определил като истински европейски лидер и е посочил, че очаква с нетърпение той да заеме премиерския пост, защото помощта му винаги е била важна по време на европейските съвети. Лидерът на ЕНП е изразил увереност, че Борисов ще се справи в сложната политическа ситуация в страната и че бързо ще сформира кабинет.

Председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е изтъкнал, че победата на най-голямата дясна партия в България е била изключително важна за ЕНП и за целия Европейски съюз с оглед на сложната ситуация в Европа и в света.

Вебер е уверил, че като премиер на България Борисов ще продължи да получава подкрепа от Европа. Според него политическата стабилност в страната ни ще гарантира предвидимост в дългосрочен план и сигурност за инвестициите.

Борисов е благодарил на Манфред Вебер за огромната лична подкрепа, която е оказал на партията по време на предизборната кампания.

На среща с Борисов еврокомисарят по въпросите на миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос е посочил, че е горд с победата на ГЕРБ и е радостен, че Борисов се завръща на европейската политическа сцена.

Еврокомисарят изрази увереност, че като премиер на трети кабинет Борисов ще продължи да гарантира сигурността на всички български и европейски граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмяната на пръстовия отпечатък: Какво ще стане със събраната досега информация?
Отмяната на пръстовия отпечатък: Какво ще стане със събраната досега информация?
Лапароскопски операции ще се извършват в онкологичната болница в Благоевград
Лапароскопски операции ще се извършват в онкологичната болница в Благоевград