НОВИНИ

Откриха тялото на афганистанец край българо-сръбската граница

Тялото на чужденец, за когото се предполага, че е 18-годишен афганистански гражданин, е открито във видинското село Косово, на километър от границата със Сърбия край Брегово. Разследват се причините за смъртта. Предполага се, че мъжът е опитал да излезе нелегално от България.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
17:44, 22.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Тялото на мъжа е открито в полуразрушено помещение в двора на помпена станция в село Косово. Сигналът на телефон 112 е подаден от работника, който в понеделник сутринта отворил обекта.

Людмил Ванов, работник в станцията: Като ходих на работа сутринта, към осем и половина, девет, и го видях там в двора, в една развалена постройка. Той беше леко облечен - къс ръкав, без чорапи. Сигурно не е имал какво да яде. Укривал се е човека, може би.

Дежурна оперативна група от полицията извършила оглед на място. Разследващите не са установили видими следи от насилие. До тялото е намерена регистрационна карата на чужденец, на името на 18-годишен гражданин на Афганистан.

Трупът е откаран за аутопсия във видинската болница. Разследването продължава. Предполага се, че смъртта е в следствие на глад и измръзване, съобщиха от Окръжната прокуратура във Видин. Въпреки, че е граничен район, в Косово твърдят, че до сега не са виждали нелегални мигранти в селото. Все пак са принудени да прибягват до мерки за сигурност.

- За нас, за децата се притесняваме. Като се стъмни, тука минаваме, ето аз живея чак нагоре, тука по пътя, страшно си е, да.

Йовко Георгиев, кмет на с. Косово: Чува се, че минават, но аз не съм ги виждал. Хванати са тука няколко човека.

Само за денонощие 41 лица са задържани при опити да излязат нелегално от страната. Всички случаи са границата със Сърбия, съобщиха от Гранична полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вредни ли са ваксините Еувакс ?
Вредни ли са ваксините "Еувакс" ?
В кадър: „Перфектната буря - как анексирането на Крим промени Русия
"В кадър": „Перфектната буря" - как анексирането на Крим промени Русия