НОВИНИ

Корнелия Нинова потвърди, че БСП няма да предлага министри в служебен кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и днес потвърди, че партията няма да предлага министри в служебен кабинет. Тя посочи, че това е право единствено на действащия президент Росен Плевнелиев. Нинова също така отбеляза, че БСП няма да участва със свои кадри и в президентската администрация, след като новоизбраният държавен глава Румен Радев встъпи в длъжност.

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:54, 22.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

БСП няма да се меси в създаването на служебен кабинет, заяви Корнелия Нинова. Тя посочи, че това е право единствено на действащия президент Росен Плевнелиев.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Охладила съм всички мераци за властови постове. Партията се съсредоточава в промяна в себе си, да отговори на очакванията на хората, да отидем на парламентарни избори с цел да ги спечелим, когато народът ни даде това доверие да управляваме страната и тогава да е ясно кой на какви постове, но сега това не е работа на БСП. Има си президент, да си реди служебния кабинет.

Нинова каза също, че БСП няма нищо общо с назначението на бившия депутат от левицата Дончо Атанасов за шеф на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", на мястото на подалия оставка Лазар Лазаров.

Корнелия Нинова: Нямаме отношение към това назначение. Нито е обсъждано с нас като партия, нито сме информирани. Друг е въпросът защо Лазаров напуска - дали по лични причини или други съмнения - бяга ли предварително от обвинения за корупция.

В събота Националният съвет на БСП и активът на партията от цялата страна се събират да обсъдят ситуацията след изборите и свикване на конгрес през януари. Корнелия Нинова ще предложи нова коалиция за предсрочните избори, различна от "БСП-лява България". Целта на конгреса е промяната в БСП и превръщането ѝ в модерна лява партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп иска Фараж за посланик, Лондон казва НЕ
Тръмп иска Фараж за посланик, Лондон казва "НЕ"
Предупреждение за терористична опасност в Европа по празниците
Предупреждение за терористична опасност в Европа по празниците