НОВИНИ

Откриха забранени предмети в килиите на Димитър Желязков-Очите и Миню Стайков

Откриха телефони, хранителни добавки и лекарства в килиите на Митьо Очите и на алкохолния бос Миню Стайков. Забранените предмети са намерени при обиск на болницата в Софийския затвор. Проверката е направена на 17 май, а резултатите бяха обявени днес от спецпрокуратурата. Обвинението е сезирало главния прокурор и министъра на правосъдието. Днес и двамата обвиняеми се явиха на дела в Специализирания наказателен съд.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:12, 21.05.2019
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

При обиските в реанимацията, където са настанени Димитър Желязков-Очите и Миню Стайков, са намерени 59 компакт диска, една карта за цифрова телевизия.

В Митьо Очите е открит и мобилен телефон, който той лично извадил от колана на кръста си и дори направил опит да го разбие в земята пред погледа на полицаите. В шкафове в спалното помещение и на двамата са намерени много медикаменти без рецепти, имало е и голямо количество хранителни продукти - стекове с безалкохолни, вафли, шоколади, плодове и колбаси.

От прокуратурата уточняват, че към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка.

;

Тази информация беше съобщена близо час след като съдът отказа да пусне под домашен арест Митьо Очите с мотива, че има опасност да се укрие в чужбина и да въздейства на свидетели. Делото срещу него така и не тръгна заради липсата на един от подсъдимите Юмер Мехмед, който беше обявен за издирване.

В съдебната зала стана ясно още, че прокурорите по делото са под охрана заради информация за заплахи от страна обвиняемите:

Калин Близнаков, прокурор: Не желая да отговарям на този въпрос. Класифицирана информация е. Обърнете се към ръководството на прокуратурата. Не мога пред медии да коментирам този въпрос. Много от делата са с обществен интерес, така е преценено и това е.
Иво Найденов, адвокат: Аз съм категоричен. Такива заплахи няма. Прави се опит да се внуши колко опасни лица са задържаните вътре.
;

Митьо Очите и дъщеря му са с повдигнати обвинения за ръководене и участие в престъпна група за изнудване, палежи и разпространение на наркотици.

Станислава Желязкова, дъщеря на Димитър Желязков-Очите: Освен да съм му дъщеря, никаква друга функция не съм извършвала. Разбира се това ще стане ясно в хода на делото. Аз получих обвинителния акт. Не мога да разбера в какво съм обвинена. Нямам дата, място на престъплението, просто съм член на група. В момента съм по майчинство, имам бебе на 8 месеца. Имала съм таксиметрова компания, която съм продала, за да си гледам бебето.

Засега Миню Стайков също остава в ареста, тъй като днес за втори път съдът отложи делото за мярката му за неотклонение. Причината - в залата се яви само един от четиримата експерти, които трябва да представят съдебномедицинска експертиза за здравословното състояние на алкохолния бос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическата криза в Австрия достигна и канцлера Курц
Политическата криза в Австрия достигна и канцлера Курц
Обмислят въвеждането на самолетен способ за борба с градушките
Обмислят въвеждането на самолетен способ за борба с градушките