НОВИНИ

Отнеха почетното гражданство на екскмета на Стрелча

Общинският съвет в Стрелча отне почетното гражданство на обвинения в сексуално посегателство на непълнолетно момиче бивш кмет на града Иван Евстатиев. По време на извънредната сесия на местния парламент стана ясно, че още преди години са допуснати редица процедурни нарушения от общински съветници и присъждането на почетните символи на града е било в разрез с нормативните изисквания.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:39, 20.01.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

С гласовете на 11 от общо 13 общински съветници от днес Иван Евстатиев вече не е почетен гражданин на Стрелча.

Мария Станкова, председател на общински съвет Стрелча: Възлага на кмета на Стрелча да предприеме действия по отнемането на почетните звания и символи, дадени на Иван Евстатиев.

Проверката на Общинския съвет е показала, че над 200 от подписите, с които преди години е присъдено отличието на бившия кмет, са полагани на празни бели листа и хората не са знаели какво подписват.

Михаил Неделев: Имаше хора, които все още му вярваха. Аз не съм му вярвал никога и няма да му вярвам.

Общинските съветници решиха Иван Евстатиев да бъде изключен от местния парламент. За да стане това реално, той трябва да подаде заявление чрез адвокатите си. Хората в Стрелча поискаха от юристите на Общинския съвет да се осветлят всички сделки, сключени през управлението на Евстатиев, както и какви са били доходите му.

Димитър Кунчев, заместник кмет на Стрелча: Те постоянно излизат все нови и нови задължения. Засега са около милион и сто хиляди.

БНТ: Съмнителни сделки имало ли е? - Предполагам, че да.

Следващия вторник окръжният съд в Пазарджик ще решава дали Евстатиев ще остане за постоянно в ареста, или ще му бъде наложена по-лека мярка. Дотогава ежедневните протести в Стрелча ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Велчев прави опозиционно крило в ГЕРБ
Красимир Велчев "прави опозиционно крило" в ГЕРБ
Братя Дамянови обжалват домашния арест
Братя Дамянови обжалват домашния арест