НОВИНИ

Арестуваха майката от Пловдив, която изостави детето си

Изоставеното в Пловдив 11-месечно момиченце вече е настанено в приемно семейство. До изясняване на случая, майката остава в ареста. Лилия е задържана за 24 часа, а Районната прокуратура проверява има ли данни за извършено престъпление.

bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 18.12.2015
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Това е второто приемно семейство за малката Владислава. Малко след раждането й, майката Лилия я оставя на грижите на бащата. След като и той не се справя с отговорността, социалните работници настаняват детето в приемно семейство в Асеновград.

През лятото двамата родители решават да я вземат и сами да я отгледат, но отново се разделят и детето остава при биологичната си майка. Към момента няма информация колко време ще Владислава ще стои при новото си семейство. Родителските права на Лилия не се отнемат.

Надя Танева - директор на „Социално подпомагане" - Пловдив: "Добре гледано дете, с нормално развитие за възрастта му. Дори и в количката, когато е изоставено е открито с добре и подходящи дрехи облечено за сезона, което не може да се каже, че това дете е неглижирано."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда за БНТ на международния фестивал Експо Милано-2015
Награда за БНТ на международния фестивал "Експо Милано-2015"
Новините в 100 секунди - 18.12.2015 - 17ч.
Новините в 100 секунди - 18.12.2015 - 17ч.