НОВИНИ

Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, убил студентка в Благоевград

В Благоевград 19-годишно момиче загина, след като беше блъснато от камион на пешеходна пътека. Инцидентът е станал тази сутрин около девет часа на улицата над студентските общежития в града. Фатиме Колашова е студентка в I -ви курс в Югозападния университет и учи за медицинска сестра. Шофьорът е задържан за 24 часа.

bnt avatar logo
от Станислава Бързачка
16:06, 12.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Момичето е пресичало пътното платно на пешеходна пътека, когато изведнъж камион натоварен с пясък, я блъснал. Шофьорът на камиона отказа да говори. Той е 53-годишен от симитлийското село Черниче. Взета му е кръвна проба за алкохол, която е отрицателна.

Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР-Благоевград: Има камери в района, които ще бъдат прегледани, свидетели, очевидци. Най-вероятната причина е може би непропускане на пешеходна пътека, но пак ви казвам в много ранен етап на разследването сме, ще се изясняват фактите и обстоятелствата.

Колеги на младото момиче днес поставиха цветя на фаталното място и за кратко блокираха движението на кръстовището. Хванати за ръце в кръг момичетета запазиха минута мълчание в памет на колежката си. Те поискаха спешни мерки от институциите за обезопасяване на района около студентските общежития и университета.

Фатиме: Тези коли всички, които са наоколо да се изместят. Едва ли ще се промени нещо, но поне шофьорите да бъдат по-внимателни, да карат със съобразена скорост, защото това момиче ни е познато и много жалко, то беше амбициозно умно дете, което имаше шанс да успее.
Зайнаб Сахали: Миналата седмица точно на колежката до мен се случи, смисъл един шофьор буквално си гледаше в телефона и въобще не ни отрази, че ние минаваме, ако не бях аз да я дръпна.
Елена Стоянова: Синът ми е 10-годишен, 4 клас. Принудена съм да го пускам голямо момче с такси да пътува да не може да пресича.

По досъдебното производство се разпитват свидетели. Проверява се дали камионът е бил в изправност и претоварен. Наказанието в подобен случай е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70 години брегова радиостанция „Варна радио“
70 години брегова радиостанция „Варна радио“
Нено Димов оттегля предложението за промяна на концесията в Банско
Нено Димов оттегля предложението за промяна на концесията в Банско