НОВИНИ

700 варненци в уязвимо положение получиха днес пакети с хранителни продукти

Близо 700 варненци в уязвимо положение получиха днес пакети с основни хранителни продукти. За 13- та поредна година Областният съвет на Българския червен кръст и Община Варна организират концерт “Заедно за Коледа”.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Г. Христов
15:15, 12.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Топла зала, среща с приятели и много изненади- така започна концертът “Заедно за Коледа” за хората в уязвимо положение в града.

Илко Раев- председател на ОС на БЧК- Варна:

“Над 70 души имаме изпълнители, които ще излязат на сцената. Благодарим на социални грижи, с които работим заедно и подбираме всичките тези хора, които са много повече във Варна, но подбираме по критерий тези хора, които да получат този коледен пакет.”

Куна Райнова е на 82 години. За концерта тя дойде заедно с внука си.

Куна Райнова:

“Той е с умствени увреждания, но е едно прекрасно дете. Голяма грижа и голяма любов- това се иска и с това живеем. Какво е щастието- да виждаме, че другите са добре.”

Коледният благотворителен концерт няма да е последното събитие, организирано от Българския червен кръст до края на годината. Предстои раздаване на хранителни помощи и за социално слаби варненци. В навечерието на Коледа доброволците от Българския червен кръст ще влязат и във варненските болници. Там те ще се срещнат с децата, които трябва да останат по празниците в лечебните заведения и ще им поднесат подаръците на място.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конференция за климата събра световните лидери в Париж
Конференция за климата събра световните лидери в Париж
Пациенти от 73 общини в страната ще получат безплатни кардиологични прегледи
Пациенти от 73 общини в страната ще получат безплатни кардиологични прегледи