НОВИНИ

Между 7% и 10% са скочили цените на имотите в София

Пазарът на имоти се е възродил, цените бележат ръст, подводните камъни при сделки обаче са едни и същи и затова е и силно препоръчително използването на брокер, за да сте сигурни в сделката.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 30.03.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Между 5 и 10% са повишени цените на имотите, като най-много сделки има в големите градове, каза мениджърът Снежана Стойчева. В София цените са скочили със 7 до 10% в зависимост от мястото на имота, качеството на строителството. Според Стойчева тенденцията е да се запазят цените от миналата година, да има един логичен, спокоен пазар. И коментира, че бизнесът с имоти отразява състоянието на икономиката в дадена страна. В началото на тази година сме в момент на изчакване, каза още тя.

Търсенето на качествени имоти е по-голямо от предлагането, качествен имот означава добра локация, т.е. комуникативно място, до удобен градски транспорт, парк, училища, детски градини, също и качествено строителство - енергийна ефективност, качествени материали, добра инфраструктура, може би затова хората се ориентират към ново или почти ново строителство, поясни Снежана Стойчева.

Защо трябва да ползваме добър брокер и как да разпознаем фалшиви обяви за наем и продажба - вижте съветите на мениджъра във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече охрана ще има  в благоевградския зоопарк
Повече охрана ще има в благоевградския зоопарк
Шест души уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради наркотици
Шест души уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради наркотици