НОВИНИ

Пламен Димитров: Увеличението на доходите в България няма алтернатива

Това заяви, лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Още от деня". Според него, следващото правителство би могло да осигури по 5% ръст на средната работна заплата всяка година. Обещанията на партиите за по-високи доходи са напълно реални и изпълними, каза още Димитров.

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 17.02.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Пламен Димитров, лидер на КНСБ: "Няколкото години ясно формулиране на проблемите на България от наша страна, накрая редуцираха до разбирането на всички партии, че увеличението на доходите в България няма алтернатива. За мен най-ясни са възможностите, които дава икономиката и пазара на труда."

Според него икономическият ръст дава възможност от реално увеличение на заплатата. Димитров посочи, че заплатата не отговаря на този икономически ръст и трябва да се работи в тази посока.

Пламен Димитров: "За 27 години брутният продукт възстанови нивата си от началото на прехода и мина с 50% от това, което сме произвеждали преди. Заплатата обаче за тези 27 години е с 5-6% по-висока реалната ѝ стойност. Две числа, които показват, че произвеждаме повече, а не получаваме колкото произвеждаме."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест русенски училища намаляват приема на първокласници
Шест русенски училища намаляват приема на първокласници
Николай Бареков представи управленската програма на Презареди България
Николай Бареков представи управленската програма на "Презареди България"