НОВИНИ

Пловдивският кмет е доволен от започналата проверка за „Пловдив 2019“

Кметът на Пловдив Иван Тотев е убеден, че проверката на прокуратурата няма да установи длъжностно престъпление при сключване на сделка за изразходване на средства в големи размери за откриващата церемония „Пловдив - Европейска столица на културата 2018“. Обвинението се самосезира след публикации в медиите.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
16:12, 21.01.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

С резултатите от проверката ще се сложи край на всички спекулации и цялото внимание ще се насочи към събитийния календар през цялата година на домакинството, заяви Иван Тотев.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: Аз като кмет на Пловдив не искам да живея една година със съмнения и постоянно някой от някъде да се обажда и да ми говори, така че нека да се направи проверката. Нали знаете, всеки един, който е недоволен се изказва - кои се изказват? Всички, които са участвали под някаква форма и не са получили финансиране или са обидени, лични мисли и чувства.

Срокът за приключване на прокурорската проверка е 30 дни. Днес бяха изнесени и данни за рекордния интерес на посетителите към събитията по време на откриването от 11 до 13 януари.

;

Над 5500 души са разгледали изложбите в Природо-научния музей, а приходите от продажба на билети надхвърлят 7500 лева, при това като се отчита и безплатният вход за лица до 18 години.

Александър Държиков, зам.-кмет: Като общо посетилите обектите в Стария град и в музеите говоря Етнографския, Историческия и Природо -научния, където просто рекордите се чупят, са над 10 хиляди души за два дни, приходите са над 12 хиляди лева.

В Пловдив на всеки два месеца ще си издава бюлетин с предстоящите културни събития, който ще се разпространява безплатно. До началото на активния туристически сезон ще бъдат завършени и площад „Централен" и подлезът на улица „Гладстон", гарантираха от кметството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив представиха проблемите по отпадането на ученици от училище
В Пловдив представиха проблемите по отпадането на ученици от училище
В 12 области в страната е обявена грипна епидемия
В 12 области в страната е обявена грипна епидемия