НОВИНИ

Почит към Апостола: Отбелязваме 145 години от гибелта на Левски

България отбелязва 145-тата годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Паметта му ще бъде почетена с тържествена заря-проверка в Ловеч - градът, който Левски определя за своя революционна столица. На събитието ще присъстват председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, политици и общественици.

bnt avatar logo
от БНТ
06:07, 19.02.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Паметта на Апостола ще бъде почетена и в родния му град Карлово, в присъствието на вицепремиера Красимир Каракачанов.

В столицата архиерейска панихида ще бъде отслужена в храма Света София. След края ѝ ще започне шествие-поклонение. Президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Васил Левски.


Заради честванията в София има ограничения в движението. Престоят и паркирането са забранени в района на булевардите „Васил Левски", „Янко Сакъзов" , улиците „Московска", „Оборище", „11-и август" и „15-и септември".

От 14 часа до приключване на церемонията шофьорите няма да могат да влизат по бул. „Васил Левски" при „Цар Освободител" посока ул. „Оборище", бул. „Янко Сакъзов" при „Евлоги и Христо Георгиеви" посока ул. „Кракра" и улица „Врабча".

Промени ще има и в движението на част от градския транспорт, който се движи в района на паметника на Васил Левски в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова организира кръгла маса за правата на децата
Омбудсманът Мая Манолова организира кръгла маса за правата на децата
Паметникът на Левски в София е открит през 1895 г.
Паметникът на Левски в София е открит през 1895 г.