НОВИНИ

Поетапно пускат парното в София

Топлофикация-София започва поетапно пускането на парното отопление в столицата. Първо то ще заработи в детските, учебните и здравните заведения. След това поетапно ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони и накрая - в административните сгради. Това се предприема заради очакваното трайно понижение на външните температури през следващата седмица.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
13:37, 17.10.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Между 700 и 1200 лева ще струва тази година отоплението на средно голям апартамент през отоплителния сезон. Това показват данни от проучвания на топлоснабдителите за тази година.

В интервю пред Българската национална телевизия енергийният министър Теменужка Петкова увери клиентите на електроразпределителните дружества, че проблеми през този отоплителен сезон не се очакват. Тя допълни, че министерството е взело всички необходими мерки за осигуряването на топлоенергия и за втора поредна година са направени проверки на електроразпределителните предприятия, както и на самите доставчици. От Топлофикация-София припомнят на своите клиенти, че с пускането на парното трябва да отворят на максимална степен винтилите на радиаторите си. В другите големи градове парното ще бъде пуснато по-късно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко души са ранени при експлозия в германски химически завод
Няколко души са ранени при експлозия в германски химически завод
Министерството на образованието с проект за подкрепа на ромски ученици
Министерството на образованието с проект за подкрепа на ромски ученици