НОВИНИ

Още търсят изчезналото дете край Беловец

Продължава издирването на 2-годишния Мохамед, който изчезна преди два дни в гората между русенските села Смирнески и Беловец.

bnt avatar logo
от Теодор Стамболиев
11:40, 22.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Местните власти, пожарникари и полицаи са организирали търсене, което е продължило до 22 часа снощи, а днес около 7 часа сутринта е било възобновено.

Момченцето се казва Мохамед и е син на берачи на липов цвят от района на Търговище, които от 11 дни са пребивавали във временен лагер в гората край селото. Детето е бил оставено на грижите на дядо си, докато родителите му брали липов цвят.

По думите на хора от лагера, възрастният човек се разсеял и детето изчезнало. Берачите сигнализирали на телефон 112 и на място пристигнали екипи на полицията, пожарната, както и местни доброволци.

В издирването са използвани дори дрон и следово куче, но от момченцето няма и следа. Гората, в която се е изгубило, се простира на площ 17 квадратни километра. На мястото снощи бяха и роднини на семейството от Търговище. Родителите бяха повикани за изясняване на случая в регионалната дирекция на полицията в Русе, а днес вече са освободени и участват в издирването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограбиха “Юнашкия салон” във Варна
Ограбиха “Юнашкия салон” във Варна
Риск от пожари в Гърция
Риск от пожари в Гърция