НОВИНИ

Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик

Полицейска операция след тревога в част от ключовото европейско летище във Франкфурт обърка сериозно въздушния трафик. 60 отменени полета, 13 000 засегнати пътници след три часа издирване на семейство, което без проверка е проникнало в зоната за сигурност. От германския превозвач "Луфтханза" очакват бързо възстановяване на летателния режим.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:12, 07.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

В зоната за заминаващи чакат стотици за повече информация, следят информационните табла или се взират в мобилните си устройства. Някои полягат в ъглите или ползват багажа си за възглавница. Прииждат и нови пътници. Залата е пълна с хора, а климатиците не смогват. Няма паника или безредици.

Грешка на една от служителките по сигурността е причина за опразването на терминал от летището, съобщават от полицията. Френско семейство е влязло в зоната за сигурност, като един от тях не е бил проверен докрай. Полицията веднага е спряла бординга и опразнила част от терминала.

Семейството е открито, индентифицирано и разпитано от служителите на реда. Случилото се наподобява инцидент от преди седмица, причинил хаос на летището в Мюнхен. Добрата новина и при двата е, че няма данни за тероризъм или криминални мотиви.

Полицейските служители следват стриктно международните разпоредби за сигурност на въздушния транспорт. Летищният контрол обаче и на двете аерогари е поверен на частни фирми.

Последствията за въздушния трафик от Франкфурт и за пътниците ще бъдат компенсирани бързо, обещават от германския превозвач "Луфтхаза".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха германка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина й
Осъдиха германка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина й
Ранените в Болоня българчета се съвземат от шока и ще продължат стажа в Италия
Ранените в Болоня българчета се съвземат от шока и ще продължат стажа в Италия