НОВИНИ

Полицията издирва микробус, нает от заподозрените терористи в Испания

Трима от четиримата заподозрени за съучастие в терористичния акт в Барселона са били ликвидирани в хода на операцията в Камбрилс в четвъртък през нощта, съобщи вестник "Мундо". Според съобщението на свобода остава един заподозрян. Предполага се, че става дума за Юнес Абуякуб. По-рано местни медии отбелязаха, че освен него полицията издирва Муса Укабир, Саис Ала и Мохамед Хичам.

полицията издирва микробус нает заподозрените терористи испания
bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 18.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Терористична клетка от 12 души е организирала атаката в Каталуния. Според властите тя е трябвало да извърши много по-тежки нападения. До момента четирима са арестувани заради атентатите. Полицията издирва микробус "Рено", нает от заподозрените в четвъртък. Смята се, че е възможно те да са избягали във Франция.

Най-търсеният в цяла Испания остава 17-годишният Муса Уакабир, за когото се предполага, че е карал микробуса на улица "Рамбла" и след бруталното нападение е избягал.

14 са жертвите и над 130 ранените при двата терористични акта в Испания. Пострадаха хора от най-малко 34 националности.

Полицията опроверга съобщенията, че е установила самоличността на нападателя, който прегази десетки хора в сърцето на Барселона.

Терорът в Каталуния най-вероятно е планиран в градчето Алканар, на около 200 километра южно от Барселона, обяви каталунската полиция. Късно в сряда там стана мощна експлозия. На място беше убит един човек, а 7 бяха ранени. Според властите връзката между това събитие в Алканар и нападенията в Барселона и Камбрилс е ясна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Барселона: Полицията разпръсна крайнодесни протестиращи
От нашия пратеник в Барселона: Полицията разпръсна крайнодесни протестиращи
Румъния ще приеме 1942 бежанци от Близкия изток
Румъния ще приеме 1942 бежанци от Близкия изток