НОВИНИ

Порожанов: Проектите за плодове и зеленчуци са за близо 900 млн. лв.

Министър Румен Порожанов заяви, че не се притеснява от исканата оставка и че е в постоянни разговори с производителите на плодове и зеленчуци, както и с биопроизводители. Порожанов днес се срещна със земеделски производители в Бургас във връзка с директните плащания за тази година.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:57, 19.04.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Румен Порожанов призна, че има напрежение най-вече сред биопроизводителите и то е свързано с неподновения лиценз на една от контролиращите фирми, с които работи Асоциацията на биологичните производители.

Румен Порожанов, министър на земеделието: Те не надграждат нищо ново. По отношение на биологичното производство, създали сме строг контрол за това да има върху контролиращите лица и върху производителите, така че храната, която излиза, да е гарантирано биологична.

По повод недоволството на биопроизводителите от промените в наредбата за контрол на продукцията им, Порожанов заяви, че се е наложило по искане на Европейската комисия. Уточни обаче, че екипът му вече работи и по техните предложения. Той коментира и темата с разследването на "къщата за гости", построена с евросредства по Програмата за селските райони, за която се твърди, че е на бившия вече заместник-министър Александър Манолев. Когато е финансиран проектът за къщата, Порожанов е бил шеф на фонд "Земеделие".

Румен Порожанов, министър на земеделието: Александър Манолев не фигурира като бенефициент. В конкретният случай си има проверка, която ще установи едно или друго. Това което на първо четене може да се установи като нарушение е това, че обекта не е използван по предназначение. Доколкото знам Фонд"Земеделие" е изпратил проверка в момента за това нещо.

Тази сутрин в Бургас говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова съобщи пред медиите, че окръжната прокуратура в Благоевград е иззела от фонд "Земеделие" оригиналните документи за въпросната къща по започналото досъдебно производство за използване на документи с невярно съдържание, с цел получаване на средства по европейски програми и предполагаеми данъчни престъпления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС избра Анна Александрова за председател на правната комисия на парламента
НС избра Анна Александрова за председател на правната комисия на парламента
ДРУГИТЕ новини: Миналото на бъдещето
ДРУГИТЕ новини: Миналото на бъдещето