НОВИНИ

Посланик Хопкинс: "Децата трябва да растат в семейна среда"

Как протича извеждането от институциите на българските деца провери в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.Това е нейното първо пътуване, което ще продължи и в други градове. Посланик Хопкинс разкри, че процесът на деинституционализация е предизвикал сериозен интерес в Обединеното кралство след излъчването на документалния филм на ВВС „Изоставените деца на България”.

bnt avatar logo
от Таня Матева
20:28, 27.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Посланик Хопкинс посети в Пловдив Център за обществена подкрепа, домовете на две семейства, в които се полагат грижи за деца в риск и болнично отделение за недоносени деца.

Н. Пр. Ема Хопкинс - посланик на Великобритания: "Бях много впечатлена от това, което видях в отделението по неонатология в Пловдив, и подкрепата, която се оказва на майките."
Д-р Диана Аргирова - неонатолог - УМБАЛ „Пловдив”: "Ние от 3 години нямаме нито едно дете, което да е постъпило в т.нар. "домове за сираци"."
Н. Пр. Ема Хопкинс - посланик на Великобритания: "Тази сутрин се запознах с момче на 6 години, което е преминало през трудни моменти. В момента живее с неговите баба и дядо и неговото бъдеще е много по-добро, отколкото ако живее в институции."

За постигане на добри резултати е много важно партньорството между социалните и здравните работници, посочи още британският дипломат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезнаха ли светулките?
Изчезнаха ли светулките?
Ще откаже ли българинът цигарите?
Ще откаже ли българинът цигарите?