НОВИНИ

Посланик за един ден в посолството на Швейцария

16-годишната Мария от Кърджали е една от ученичките, която стана "Посланик за един ден". Вчера тя успя да обядва с посланичката на Швейцария у нас, срещна се със социалния министър Деница Сачева и участва в прием за Националния ден на Косово. Днес срещите продължиха.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:48, 18.02.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария в България: Много се радвам, че днес ще имам помощник, по-млад посланик на Швейцария в България. Ще ми помогнеш ли?
Мария Тонева, ученичка: Разбира се!

Срещи, разговори и обмяна на опит. Така изглеждаше денят на Мария като посланик за един ден. Печели конкурса с лична история, разказана в есе.

Мария Тонева: Смятам, че и това наистина най-много печели хората - истинското, реалното, това, което идва от ето тук. (сочи сърцето)
Н. Пр. Мюриел Берсе Коен: Щастлива съм, когато виждам млади момичета, които искат да участват в развитието на тяхната родната страна. Момичета, които са амбициозни и пълни с енергия. Невероятно е.

Освен опит, Мария има и лична кауза с послание, което иска да сподели с обществото. Иска да привлече вниманието към хората, които често пренебрегваме.

Мария Тонева: Ние, различните, и най-вече ние хората, които заекваме, сме равни. Ние заслужаваме същото отношение.

Мария вярва, че колкото по-различен е човек, толкова по-красив е. А след като влезе в обувките на посланик за един ден си обещава, че ще работи именно затова - за щастието и спокойствието на всички като нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканът Попокатепетъл се активизира
Вулканът Попокатепетъл се активизира
Задържаха издирван българин във Великобритания
Задържаха издирван българин във Великобритания