НОВИНИ

Повишението на учителските заплати засилва интереса към професията

Предвиденото в държавния бюджет за следващата година повишение на учителските заплати е довело до по-висок интерес към професията. Констатацията направи министърът на образованието Красимир Вълчев, който днес посети средното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в град Смядово. Той проведе срещи с педагози от Шумен и от Смядово. В рамките на визитата си министърът се срещна и с ректора на Шуменския университет.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
18:16, 16.11.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Министър Вълчев отбеляза, че към професията се връщат педагози, които са я напуснали по различни причини. Заради доброто възнаграждение на учителския труд, се повишава интересът на хора с педагогическо образование да се завърнат в образователната система. Според образователния министър, учителят е най-важният фактор, затова е много важно учителите да са мотивирани.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Имаме интереси към следдипломните квалификации за придобиване на учителска правоспособност. Имаме повишено търсене от страна на хора, които са завършили педагогическо образование, но не са се включили в образователната система, такива, които са излезли на по-ранен етап и искат да се върнат в образователната система.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белград вече с празнична украса
Белград вече с празнична украса
За 26-ти ден майките на деца с увреждания излязоха на протест
За 26-ти ден майките на деца с увреждания излязоха на протест